5 Mituri despre millenials denunțate de date concrete

Da, știm, aparținem un generații care ar trebui să reprezinte viitorul, să fie responsabilă și să lucreze mult ca să demonstreze ce poate să facă. În același timp, millenials (generația Y, născută între anii 1980 și 2004) sunt caracterizați mereu ca fiind leneși, că nu respectă locul din care vin sau că sunt egoiști și individualiști. Dacă faci parte din această categorie, poate ar trebui să citești mai jos părerile generale despre millenials și cum datele și cercetările recente le demitizează complet.

1-gaV9pz-oCU7Qjy5yF0Mn2w

(sursa foto: The 14 Most Destructive Millennial Myths Debunked by Data)

 

1. Generația Y este egoistă. 

Greșit. Generația „eu, eu, eu” este de fapt cea născută după al II-lea Război Mondial. Google îți poate confirma asta în orice moment al zilei. Unde mai punem că cele mai cunoscute #selfies din istoria omenirii sunt tablourile-portret comandate de prinți și regi încă dinainte de Evul Mediu? ?

49562cb33aff5105db013f36a006571e--classical-art-memes-classical-music

(sursa foto: Pinterest)

 

2. Millenials nu sunt mulțumiți niciodată de locul de muncă. 

Greșit. În comparație cu generațiile precedente, millenials arată o mai mare satisfacție la locul de muncă, fiind  mult mai mulțumiți de nivelul de trai, siguranța jobului și oportunitățile de avansare. Ceea ce în contextul evoluției social-economice are chiar foarte mult sens. Am găsit mai multe informații aici.

 

3. Millenials sunt leneși. 

Poate Friends petreceau foarte mult timp în Central Perk, cafeneaua lor preferată, dar conform unui studiu efectuat de o companie de consultanță, 59% dintre angajații generației Y sunt foarte competitivi și au dorința de avansare și afirmare la locul de muncă, în comparație cu doar 50% dintre cei aparținând generației X (baby boomers).

Chiar și Simon Sinek rezolvă miturile legate de millenials și cum se comportă la locul de muncă (și nu numai):

 

4. Facebook cauzează depresie. 

Nu există nicio legătură directă între utilizarea celei mai populare rețele sociale și tendința către depresie. Este mult prea devreme să existe astfel de afirmații, întrucât un studiu detaliat, de amploare, va trebui extins pe ani de zile, de la lansarea Facebook și până astăzi (alături de predicții pentru viitor).

 

5. Millenials nu sunt educați și cred că nu au nevoie de educație. 

Dimpotrivă, tinerii adulți din ziua de astăzi sunt mult mai educați decât cei din generațiile anterioare. De exemplu, odată cu îmbunătățirea situației femeii în societate și accesul acesteia la educație, procentajul tinerilor care termină facultatea a crescut semnificativ.

 i like reading GIF

 

În mod evident, toate miturile sunt bazate pe anumite preconcepții despre care poți citi și pe Vice, iar ceea ce le demitizează este procesul continuu de evoluție în care ne aflăm. E normal ca nivelul de trai să crească de la an la an având în vedere dezvoltarea tehnologiei, e normal ca mentalitățile să se schimbe în contextul social mondial (vezi feminismul sau egalitatea în ceea ce privește căsătoria), dar încă ne vom mai lovi de stereotipurile legate de „tinerii din ziua de azi” pentru o perioadă nedeterminată (încă) de timp.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *