Forest Gump: „Comunitatea este ceea ce comunitatea face”

Spiritul comunitar se referă la ideea pe care membrii comunităţii o au despre ei înşişi şi despre comunitatea lor.

În general este vorba de atitudini pozitive, optimiste în privinţa viitorului şi care încurajează altruismul şi contribuţia membrilor la bunăstarea comunităţii. Printre acestea regăsim şi fidelitatea. De asemenea şi optimismul.

Aceste atitudini sunt apoi reflectate în purtarea acestor membri şi prin urmare contribuie la un viitor mai bun al comunităţii. A spune că ei au „spirit”, nu înseamnă că sunt posedaţi de vreo fiinţă supranaturală, dar că sunt activi şi motivaţi. Ei sunt animaţi.

O clasă de studenţi şi profesorul lor încep cursul fiindu-şi străini unii altora. Ei învaţă apoi să se cunoască şi, pe la sfârşitul cursului, s-au format importante legături sociale şi făcând ca totul să semene cu o comunitate. 

Comunităţile construite sunt adesea produsul urbanizării, căci oraşele pot aduce împreună oameni cu interese şi valori similare.

Relaţiile de lungă durată între asemenea grupuri cu interese similare sunt o extensie a fiecărei comunităţi construite. Astăzi, cu apariţia internetului şi a e-mailului, noi comunităţi construite se formează, dintre care multe nici nu se auto consideră comunităţi, şi sunt asociaţii de oameni cu interese comune, iar altele sunt în mod deliberat construite sub formă de comunităţi online.

Putem astfel parafraza Forest Gump: „Comunitatea este ceea ce comunitatea face” 

Tu ce faci în comunitățile din care faci parte?

 

sursa: cec.vcn.bc.ca

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *